VEEL GESTELDE VRAGEN

Er zijn drie type rackets; rond, traanvormig en diamant. De vorm bepaalt de balans op een racket en heeft dus invloed op je spel. Hieronder worden de verschillende type rackets apart toegelicht.

Het kiezen van het juiste racket is belangrijk, het bevordert je speelstijl en speelplezier. Gebruik onze 'racketselector' om te bepalen welk racket het beste bij je past. Het advies dat je krijgt, is onder meer gebaseerd op je ervaring met andere racketsporten, of je een beginnende of meer gevorderde speler bent, of je van een verdedigend of aanvallend spel houdt, of je een man of een vrouw bent en of je een racket zoekt voor meer kracht of juist voor controle over de bal. Al deze factoren zijn van invloed op de keuze van jouw ideale TUYO racket.

Ronde rackets zijn ideaal voor beginnende spelers. Doordat de balans van het racket dicht bij de grip zit, heb je betere controle over de bal. Ronde rackets hebben een grote 'sweet spot'; de plek op het racket waar je de bal het beste kunt raken. Door deze grotere 'sweet spot' hoef je dus niet altijd de bal precies in het midden te raken - al moet je dat natuurlijk wel altijd proberen... Hou je van een verdedigend spel? Ook dan is een rond racket ideaal. De vorm geeft je optimale controle over de plaatsing van de ballen. 'Smashen' wordt wel lastig.

Traanvormige rackets zijn de meest populaire rackets omdat ze ideaal zijn voor 'allround' spelers met alle speelstijlen. Omdat de balans bij traanvormige rackets altijd midden op het racket ligt, kan je gemakkelijk schakelen tussen een aanvallende of verdedigende speelstijl. Dit type racket geeft jou als speler een goede mix van controle en kracht en helpt je zo krachtigere slagen te maken met verschillende effecten.

De diamantvorm is veruit het favoriete racket van menig professionele padelspeler. Met een balans die hoog op het racket ligt, geeft dit racket jou de meeste kracht tijdens het spelen. Maar controle over de bal wordt wel moeilijker en dus heb je wel flink wat padel ervaring nodig voor een diamantvormig racket. Heb je het spel behoorlijk onder controle en houd je van aanvallend spelen, dan is het diamantvormige racket een uitstekende keus voor jou. Helemaal als je aan de linkerkant speelt.

Over het algemeen wegen de TUYO rackets tussen de 350-370 gram en zijn ze 38mm dik. Het gewicht per racket vind je terug bij de beschrijving van elk racket.

Alle TUYO rackets zijn gemaakt met een frame van koolstofvezel, ook wel carbon genoemd. Carbon is een extreem hard materiaal dat de duurzaamheid van het racket ten goede komt. TUYO gebruikt dus niet het zachtere (en goedkopere) glasvezel. Ook de bladen van TUYO rackets zijn gemaakt van carbon. De hardheid varieert van 100% carbon tot wel 18K en wordt op ieder racket aangegeven. De vulling van onze rackets bestaat uit een synthetisch schuim. Dit schuim, ook wel aangeduid als 'EVA foam’, heeft eveneens verschillende gradaties van hardheid. Hoe zachter het schuim, hoe meer controle het racket je geeft over de bal. Hoe harder, hoe meer kracht je met je racket kan uitvoeren.

Hoe lang je met een racket doet, hangt af van je speelstijl en hoe vaak je op de baan staat. Wij gaan er bij TUYO vanuit dat een gemiddelde speler zo’n jaar tot anderhalf jaar met hetzelfde racket kan spelen. Tip: berg je racket altijd op in een hoes en laat het niet te warm of (te) nat worden om de kwaliteit van het schuim zo lang mogelijk in goede conditie te houden.

De TUYO rackets zijn online te koop zodat je het racket rustig thuis kunt uitproberen. Toch niet tevreden met je aankoop? Dan kan je het racket kosteloos retourneren mits het in de originele staat is en je het plastic niet van de grip hebt gehaald. Tevens zijn TUYO rackets te koop bij enkele Intersport filialen.

De icoontjes op de zijkant van de rackets geven aan waarvan het racket is gemaakt. Er staat op wat voor type racket het is, hoe zwaar het is, wat voor schuim erin zit en hoe hard het blad is. Op de andere zijkant van het racket zie je wat het racket voor jou doet; geeft het meer controle of juist meer kracht.

Verzenden binnen Nederland en België is gratis. Voor rest van Europa geldt gratis verzending bij bestellingen vanaf €150,-

Mocht je niet tevreden zijn over je racket, dan kan je het onbeschadigd en ongebruikt in de originele verpakking, zonder opgaaf van reden gratis terugsturen naar TUYO. Doe dit wel binnen 14 dagen na aankoop. Zodra wij het product in goede staat retour hebben ontvangen, storten wij het aankoopbedrag direct terug op je rekening.

nl